Welk dekmatras past bij mij

Dekmatras kiezen, waar op letten

Belangrijk is het om het doel voor ogen te houden, waarvoor u een dekmatras overweegt om aan te schaffen. Moet deze zacht zijn, of super zacht, of prefereert u een wat steviger kwaliteit. Dan kunt u kijken welk type kernmateriaal het best bij u past. De bekleding van een dekmatras, en aanvullende grondstoffen, zal toegevoegde waarde geven in eigenschappen, in luxe en duurzaamheid.

Soorten dekmatrassen

Als u niet weet wat u wilt, is het lastig kiezen. Daarom proberen we hier een goed beeld te geven wat voor comfort welke dekmatras geeft. De meest voorkomende dekmatrassen zijn:

  • Polyether dekmatrassen
  • Koudschuim dekmatrassen
  • Traagschuim dekmatrassen
  • Latex dekmatrassen
  • en Talalay latex dekmatrassen

Polyether dekmatrassen

Dekmatrassen van polyether zijn over het algemeen de meest goedkope dekmatrassen en geven een matig slaapcomfort. Dit is een van de redenen waarom wij ervoor gekozen hebben om geen polyether dekmatrassen aan te bieden op dekmatras.com. Op zich is de vochtregulatie van polyether nog wel redelijk doordat het een enigszins open celstructuur heeft, maar polyether is ook warmte isolerend wat het sneller te 'warm' maakt. Polyether dekmatrassen worden wel veel gebruikt als dekmatras voor in de caravan, boot of camper, maar ook voor deze doeleinden raden wij 1 van onderstaande materialen aan. Alleen dan heeft u meer duurzaamheid, meer veerkracht en een goede regulatie van warmte en vocht.

Op dit moment bieden wij geen polyether topdekmatrassen aan. Dit omdat wij vinden dat een topper van polyether te weinig comfort geeft.

Koudschuim dekmatrassen

Onze koudschuim topdekmatrassen zijn de meest verkochte dekmatrassen. Koudschuim is in vergelijking met polyether veerkrachtiger en een stuk duurzamer, dus u zult langer plezier beleven aan een topmatras van koudschuim dan aan een polyether topdekmatras. Dus op de lange termijn bent u goedkoper uit door te kiezen voor een koudschuim topdekmatras.

Voordelen koudschuim:
  • Koudschuim dekmatrassen zijn veerkrachtig en blijven lang goed (duurzaam)
  • De vocht- en warmteregulatie van een koudschuim (dek)matras is goed te noemen
  • Hoe hoger het Soortelijk Gewicht (SG) van koudschuim, hoe hoger de veerkracht en duurzaamheid.
  • Koudschuim is, in tegenstelling tot polyether, goed geschikt voor buitengebruik omdat het niet gaat rotten en/of schimmelen. Dus erg goed geschikt voor gebruik in boten, caravans en campers, waar het vaak vochtig is.

Onze koudschuim dekmatrassen zijn van een soortelijk gewicht SG40, wat inhoudt dat ze kwalitatief zeer goed zijn en u zult dan ook jarenlang vooruit kunnen met een koudschuim topdekmatras (bij normaal gebruik ).

Direct naar alle Koudschuim toppers

Traagschuim dekmatrassen

Traagschuim topdekmatrassen zijn bekend onder vele verschillende benamingen. Wij houden op dekmatras.com de benaming traagschuim aan, maar u kent het wellicht onder de naam 'NASA schuim', 'Visco schuim', 'geheugenschuim', 'Memory foam of schuim' of van het bedrijf Tempur dat onder de merknaam Tempur traagschuim matrassen in de markt zet.

Traagschuim is een materiaal dat reageert op uw lichaamswarmte. Op de plekken waar uw lichaam warmer is, zal het traagschuim zachter en soepeler worden. Het gevolg hiervan is dat hiermee de plekken waar druk op komt te staan, ontlast worden.

Traagschuim wordt in de medische wereld wel gebruikt om het zogeheten doorliggen te voorkomen.

Direct naar alle traagschuim toppers

Latex dekmatrassen

Latex dekmatrassen hebben alle grote voordelen van die latex matrassen met zich mee brengen: Latex kent een zeer goede aanpassing aan de vormen van het lichaam. Wanneer een latex topper weinig belast wordt, veroorzaakt dit ook weinig aanpassing in het materiaal. En wanneer een latex matras zwaar belast wordt, dan zorgt dit ook voor een zware aanpassing van het latex. Met andere woorden: al uw lichaamsdelen worden op een juiste manier ondersteund en zult u weinig tot geen tegendruk op het lichaam voelen.

Een ander groot voordeel van latex topdekmatrassen is dat latex een opencel structuur heeft.

Direct naar alle latex toppers

Talalay Latex dekmatrassen

Een Talalay Latex topdekmatras is samengesteld van grondstoffen uit het topsegment. Talalay® Latex geeft een uitnodigend zacht gevoel, is erg flexibel en ook nog super ventilerend. Talalay Latex is werkelijk het neusje van de zalm wat betreft grondstof voor (topdek)matrassen en is het meest duurzame materiaal wat er op de markt verkrijgbaar is.

Direct naar alle Talalay Latex toppers

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!