Hoe lang gaat een topper mee?

Op de vraag: “Hoe lang gaat een topper mee, of wanneer topper vervangen?” is geen concreet antwoord. Hoe lang een topdekmatras mee gaat verschilt namelijk per kernmateriaal. Gemiddeld genomen gaat een topdekmatras ongeveer 4 à 8 jaar mee. Het is echter ook mogelijk dat uw topper na 2 jaar al contourvormen krijgt. Gelukkig zijn er wel een aantal punten waar u op kunt letten om vast te stellen of uw topdekmatras aan vervanging toe is.

Moet mijn topper vervangen worden?

Of u topdekmatras toe is aan vervanging kunt u vaststellen op basis van de volgende drie aandachtspunten:

1. Kuilvormig

Heeft u last van kuilvorming in uw topdekmatras? Dan is het verstandig om uw topdekmatras te vervangen. Wanneer u in een kuil ligt op uw topdekmatras ligt u niet langer comfortabel. Daarnaast ontvangt u door de kuil onvoldoende ondersteuning tijdens uw nachtrust. Ook kan de kuil in uw topdekmatras ervoor zorgen dat u last krijgt van lichamelijke klachten zoals nek- en rugpijn. Hoogtijd dus om uw topdekmatras te vervangen.

2. vlekken en schimmelvorming

Topdekmatras

Zitten er vieze vlekken op uw topdekmatras of is er schimmel op de topper ontstaan? Dan is het zeker raadzaam om uw topdekmatras te vervangen. Een beschimmeld en bevlekt topdekmatras zorgt voor een onhygiënische slaapomgeving. Op den duur kan dit leiden tot gezondheidsklachten zoals ademhalingsproblemen en keelpijn. Om te controleren of uw topdekmatras nog schoon is kunt u het beste de matrashoes van het topdekmatras verwijderen. Bekijk vervolgens het kernmateriaal van het topdekmatras om te beoordelen of deze nog in goede staat is. Ziet u vlekken of schimmelvorming? Ga dan op zoek naar een nieuw topdekmatras.

3. Nare geur

Komt er een onaangename geur van uw topdekmatras af? Dan is deze niet langer schoon. U kunt proberen de vervelende geur te verwijderen door de matrashoes van het topdekmatras in de was te doen. Blijft na het wassen van de matrashoes de vervelende geur aanwezig? Dan is het raadzaam om uw topdekmatras te vervangen om zeker te zijn van een gezonde slaapomgeving.

Denk ook om het matras

Naast het topdekmatras kan ook uw matras toe zijn aan vervanging. Heeft u matras last van kuilvorming? Dan is het raadzaam om uw matras te vervangen. Uw matras geeft namelijk niet meer voldoende ondersteuning. Door uw topdekmatras te vervangen verandert dit probleem niet; uw blijft immers op een matras met kuilvorming liggen. Zijn er vlekken, schimmelvorming en/of een nare geuren op uw matras? Dan ligt u niet langer in een gezonde slaapomgeving. Kies er in dit geval ook voor om uw gehele matras te vervangen. Kijk hiervoor ook eens naar het uitgebreide assortiment van Dekmatras

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite