Wat is een goed dekmatras?

Een goed dekmatras heeft een dikte van tenminste 6 cm, en start in de kern minimaal op in de kwaliteit HR koudschuim, De kernmaterialen moeten altijd bestaan uit veerkrachtige grondstoffen, die zich van zelf herstellen, zoals de koudschuimen, traagschuimen, latex, en de Talalay latex. Een goed dekmatras is afkomstig van West Europese producenten, die gebruik maken van gecertificeerde grondstoffen.

Welk topdekmatras past het best bij mij?

Belangrijk is het om het doel voor ogen te houden, waarvoor u een dekmatras overweegt om aan te schaffen. Moet deze zacht zijn, of super zacht, of prefereert u een wat steviger kwaliteit. Welk type kernmateriaal pas dan het beste bij mij. De bekleding van een dekmatras, en aanvullende grondstoffen, zal toegevoegde waarde geven in eigenschappen, in luxe en duurzaamheid.

Ik heb een dekmatras in een hotel ervaren, is dat van jullie hetzelfde?

Uw comfortbeleving wordt mede bepaald door de kwaliteit van het matras. In de wat betere hotels worden voornamelijk boxspring sets gebruikt voorzien van een dekmatras. Deze hele slaapervaring heeft u verrast, en wilt dit thuis ook zo hebben. Afhankelijk van uw bedcombinatie bij u thuis, en de staat waarin dit is, kunt u dit hotel comfort dicht benaderen, of misschien zelfs nog wel overtreffen.

Wat is het verschil tussen een soft/zacht dekmatras en medium dekmatras?

Tussen duim en wijsvinger zal iedereen het verschil tussen soft en medium kunnen onderscheiden. Met de platte hand drukkend op het dekmatras is dit verschil ook voelbaar. Echter mensen verschillen van lichaamsgewicht, en een gemiddeld gewicht ervaart soft ook als soft, maar voor iemand met een hoger lichaamsgewicht kan dit soft, te soft zijn, en is beter af met een medium kwaliteit. Een lichtgewicht die zich prettig voelt op een wat steviger dekmatras kiest voor een medium kwaliteit. Het merendeel van de mensen kiest voor een soft dekmatras, hoe dikker, hoe zachter het aanvoelt.

Ik transpireer nogal veel, welk dekmatras moet ik dan nemen?

Een dekmatras met de beste ventilatie eigenschappen zijn de HR koudschuim kwaliteiten, en dan in combinatie met hoogwaardige hoezen met temperatuur regulerende eigenschappen. Een dekmatras is ook eenvoudig te keren, en te luchten.

Mijn matras is veel te hard, kan ik dit verhelpen met een dekmatras?

Ja, dit is beste manier om een hard matras te verzachten, en hem te voorzien van een heerlijk zacht dekmatras.
Is uw matras echt veel te hard, dan zult u naar de dikte van uw soft dekmatras moeten kijken, en hier geen concessies in moeten doen.


Helpt een dekmatras tegen rugklachten?

Een dekmatras kan u zeker helpen het comfort te verbeteren, en rugklachten te verlichten. De traagschuim dekmatrassen hebben hier de beste eigenschappen voor. Een toplaag voor op uw matras voorzien van deze drukverlagende eigenschappen heeft veel mensen geholpen. Maar rugklachten die ontstaan door een verouderd matras zwaar ingekuild, zal te weinig effect geven om dit op te vangen. Uw basis dient dan als eerste opgelost te worden door de aanschaf van een nieuw matras.


Ik heb een afwijkende maat, kunt u deze maken?

Wij kunnen iedere kwaliteit in iedere maat of vorm leveren. U kunt via ons contact formulier de gewenste maat en kwaliteit opgeven. De prijs wordt gebaseerd op de eerst volgende standaard maat boven uw gewenste maat, dus bijvoorbeeld 135 x 190 cm, hiervoor geldt de prijs van de standaard maat 140 x 200 met een toeslag van € 25,00.


Maakt u ook dekmatrassen voor boten en caravans?

Ja, ook voor boten en caravans maken wij ieder dekmatras in de gewenste vorm en maat. Maak uw keuze voor het gewenste comfort en kwaliteit . Ook bij dit maatwerk wordt de prijs gebaseerd op de eerst volgende standaard maat . U meet de langste lengte en de breedste breedte van het matras waarop u het dekmatras wenst, dus b.v.b. 165 x 205, hiervoor geldt de prijs van de standaard maat 180 x 210 met een toeslag van €35,00 voor het model maatwerk. U kunt ons per post ( postbus 100, 8440 AC HEERENVEEN) voorzien van een papieren mal, of een tekening met de maatvoeringen. Via ons contact formulier of klantenservice verwerken wij uw verdere gegevens. Een order bevestiging met alle details ontvangt u per mail na ontvangst van alle benodigde maatvoeringen.

Kan ik ook een dekmatras gebruiken in plaats van een matras?

Neen, een dekmatras heeft onvoldoende dikte om als matras te gebruiken. Sommige mensen gebruiken een dekmatras ook wel eens als kampeer matras, omdat veel kampeer matrassen niet dikker zijn als 6 cm.

Wanneer wordt het dekmatras geleverd?

U ontvangt uw bestelde dekmatras binnen 10 werkdagen in huis. Voor spoedgevallen maken wij een uitzondering, waarbij de verzendtijd door u ingelopen kan worden, als u het dekmatras rechtstreeks bij de fabriek komt afhalen.

Kan ik de hoes van een dekmatras wassen?

Ja iedere hoes van een dekmatras kunt u wassen in de wasmachine op 40 graden Celsius, op een programma afgestemd op fijne materialen, met een zacht wasmiddel. Niet centrifugeren omdat de vulmaterialen in de hoezen dan kunnen beschadigen. Een topmatras wassen is dus zeker mogelijk. 

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite