Onze dekmatrassen

20 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een topdekmatras

Een topdekmatras is het beste te omschrijven als een dun matras dat bovenop een gewoon matras wordt geplaats. Vandaar ook de naam topdekmatras. Een topdekmatras is van oorsprong een Scandinavisch product. Het product wordt vooral gebruik om extra slaapcomfort te bieden. Wilt u graag dat uw bed (nog) lekkerder ligt? Dan is de aanschaf van een topper zeker een goed idee.  

Wanneer kiezen voor een topdekmatras?

Voor vele mensen is de extra luxe die een topdekmatras biedt een vanzelfsprekendheid. Maar wanneer kiezen mensen voor een topdekmatras? Hier zijn een aantal reden voor:

  • Mensen hebben behoefte aan extra comfort: Hoewel een goede matras een belangrijk onderdeel is van uw slaapcomfort, verhoogt een topdekmatras dit comfort significant. Zo kan een traagschuim topdekmatras ervoor zorgen dat u heerlijk wegzakt wanneer u in bed gaat liggen.
  • Extra lang genieten van huidige matras: Een topdekmatras zorgt ervoor dat u extra lang kan genieten van uw huidige matras. Met behulp van een dekmatras verhoogt u namelijk de levensduur van uw matras.
  • De vervelende gleuf wegwerken: Wanneer u twee losse eenpersoons matrassen op uw tweepersoonsbed heeft liggen zorgt dit voor een vervelende naad. In het midden van uw bed zit dan een gleuf waar u niet comfortabel op ligt. Een eenvoudige manier om iets aan deze gleuf te doen is door een tweepersoons-topdekmatras te gebruiken.
  • Het huidige matras is te hard: Het komt helaas wel eens voor dat iemand een te hard matras koopt. Is het niet mogelijk om uw matras te ruilen of terug te brengen? Dan kan een topdekmatras uitkomst bieden. De zachte comfortlaag die een topper biedt zorgt er namelijk voor dat uw bed zachter ligt. Zo hoeft u niet langer oncomfortabel te liggen op een matras dat te hard is.
  • Gemakt met bed opmaken: Vindt u het altijd een hele klus om uw bed op te maken? Dan kan een topdekmatras wellicht uitkomst bieden. Wanneer u gebruik maakt van een topdekmatras hoeft u namelijk alleen het beddengoed van het topdekmatras te vervangen. Zo heeft u een stuk minder werk van het opmaken van uw bed.

Een topdekmatras maakt van een hard matras een zacht matras

U kunt een topdekmatras aanschaffen als u vindt dat uw huidige matras een te hard ligcomfort heeft. Dit is een prima oplossing die een onverwachte wending geeft aan het karakter van uw matras. Het voelt onmiddellijk soepeler aan en maakt juist het verschil dat u zocht. Toch blijven de ondersteunende eigenschappen van uw matras bestaan, zij het dat deze op een prettige manier worden genuanceerd.

Tevens biedt een topdekmatras soelaas bij gewrichtsklachten door een te hard matras. Gevoelige gewrichten zoals heup- en schoudergewrichten, worden minder belast bij het slapen op een topper. Maar ook bij rug - of nekklachten kan een topdekmatras verlichting bieden. En dit geldt voor zowel jong en oud en bij kort- en langdurende klachten.

Welke soorten topdekmatras zijn er?

Wanneer u of zoek bent naar een nieuwe topper kan het goed dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben de verschillende soorten topdekmatrassen hieronder voor u op een rijtje gezet. Zo kan u eenvoudig een topdekmatras vinden dat aansluit op uw behoeften.

 1. polyether topdekmatrasPolyether topper

Polyether is een goedkoop materiaal van lage kwaliteit. De zachte prijs maakt een polyether topdekmatras aantrekkelijk voor mensen die weinig te besteden hebben. Echter zal men niet lang genieten van de aankoop van een polyether topdekmatras. Het materiaal vertoont snel kuilvorming en beschikt over slechte klimaateigenschappen. Omdat de kwaliteit van het materiaal zo laag ligt biedt Dekmatras.com geen polyether topdekmatrassen aan.

2. koudschuim topdekmatrasKoudschuim topdekmatras

De naam koudschuim is afkomstig van het productieproces van het materiaal: het schuim wordt tijdens de productie in koude vormmallen gegoten. Het materiaal is de opvolger van polyether. Koudschuim is kwalitatief gezien een uiterst geschikt product voor het vervaardigen van topdekmatrassen. Het materiaal heeft dankzij de open celstructuur goede klimaateigenschappen: het ventileert uitmuntend en beschikt over hoogwaardige vocht- en temperatuurregulatie. Let bij het aanschaffen van een koudschuim topper wel op de High Resilience waarde (HR waarde) van het materiaal. Het is van belang dat het koudschuim een hoge HR waarde heeft om goede kwaliteit te garanderen. Om deze reden verkopen wij enkel koudschuim toppers vanaf HR40.

3. Pantera® koudschuim topdekmatrasPantera koudschuim topdekmatras

Pantera® is hét Nederlandse topmerk koudschuim. Als je verzekerd wilt zijn van hoge kwaliteit koudschuim is een Pantera® koudschuim topdekmatras een perfecte keuze. Het materiaal heeft alle voordelen van koudschuim die eerder zijn genoemd. Daarnaast beschikt het materiaal over een hoog aanpassingsvermogen. Hierdoor vormt het Pantera® koudschuim zich eenvoudig naar uw lichaam. Tevens is het materiaal van nature anti-allergisch, antibacterieel, schimmelwerend en brandvertragend.

4. Traagschuim topdekmatrasTraagschuim topdekmatras

Het materiaal traagschuim heeft vele benamingen: NASA schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam. Traagschuim wordt gemaakt van een visco-elastisch materiaal. Hierdoor beschikt een traagschuim topdekmatras over een speciale werking: het materiaal wordt zacht wanneer het in aanraking komt met warmte. Wanneer u dus op een traagschuim topper ligt zakt u heerlijk weg in het materiaal door de warmte die uw lichaam afgeeft. Op deze manier wordt het aantal drukpunten verlaagd. De drukverlagende werking van het materiaal maakt traagschuim uiterst geschikt voor mensen met reuma, artrose, decubitus, spier- en gewrichtspijnen. Helaas heeft traagschuim wel een vrij gesloten celstructuur, hierdoor zijn de klimaateigenschappen niet optimaal.

5. Latex topdekmatras Latex topdekmatras

Latex wordt veel gebruikt om topdekmatrassen uit te vervaardigen. Het Latex topdekmatras heeft een gesloten celstructuur en is brandvertragend. Daarnaast is latex zeer veerkrachtig en heeft een drukverlagende werking. Dankzij de antibacterieel, schimmelwerend en huisstofmijtwerend werking is het materiaal uiterst geschikt voor mensen met een allergie.

6. Talalay® latex topdekmatras

Talalay latex matras

Het Talalay® latex topdekmatras behoort tot het topsegment, Talalay® latex wordt ook wel de ‘Rolls Royce onder de topmatrassen’ genoemd. Het materiaal is uiterst soepel en zacht dankzij de hoge puntelasticiteit. Daarnaast heeft het materiaal een open celstructuur waardoor het beschikt over perfecte klimaateigenschappen; uitstekende ventilatie en hoogwaardige vocht- en temperatuurregulatie. Tevens beschikt Talalay® latex over een bijzondere eigenschap; in de zomer voelt het materiaal koel en in de winter juist warm. Talalay® latex is van nature schimmelwerend, antibacterieel en huisstofmijtwerend. Dankzij de hoge conformiteit van het materiaal vormt Talalay® Latex zich eenvoudig naar uw lichaam. Met een Talalay® latex topdekmatras bent u verzekerd van een natuurlijk topproduct.

Wat is een slipt topper?

Een split topper is een topdekmatras speciaal voor mensen met een elektrisch verstelbaar bed. Een splittopper heeft namelijk een inkeping bij het hoofdeinde van de topper. Hierdoor kan u eenvoudig de elektrische bodems afzonderlijk van elkaar verstellen. Erg handig wanneer u partner bijvoorbeeld graag wat hoger met het hoofd slaapt. Ondanks de split aan de bovenkant werkt de split topper ook de vervelende gleuf weg tussen 2 eenpersoons matrassen.

Welke afmetingen zijn gebruikelijk?

Bij Dekmatras.com heeft u keuze uit een uitgebreid assortiment topdekmatrassen in afmeting. De meest gekozen afmetingen voor een topdekmatras zijn als volgt:

Eenpersoons dekmatras: 80x200, 90x200, 100x200, 120x200

Tweepersoons dekmatras: 140x200, 160x200, 180x200, 200x200

Naast deze meest voorkomende afmetingen bieden wij nog meer maten aan. Staat uw maat topdekmatras er niet bij? Dan kunt u kiezen voor een topdekmatras op maat. Omdat wij als fabriek zelf de dekmatrassen produceren kunnen we elke gewenste vorm en afmeting maken.

Het fijnste assortiment aan topdekmatrassen

Laat u verrassen door alle mogelijkheden die Dekmatras.com u biedt. Wij maken ieder topdekmatras voor u in onze eigen fabriek! Hierbij gebruiken wij alleen West- Europees gecertificeerde grondstoffen van de hoogste kwaliteit. Eerlijk en vertrouwd. Bij de fabricage van uw dekmatras garandeert een uitermate vakkundig team een uitstekend eindproduct voor jarenlang extra slaapcomfort! Wat ons betreft: noem uw nieuwe dekmatras gerust een Topper!

Wij wensen u een extra goede nachtrust op uw topdekmatras!

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite