Traagschuim dekmatras

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Traagschuim topdekmatras: Rug- schouder of gewrichtsklachten?

Dekmatrassen van traagschuim hebben een positieve uitwerking op de nachtrust van onder andere mensen met rug-, schouder- en gewrichtsklachten. Traagschuim staat bekend als een materiaal dat een goede drukverlaging verzorgd en een groot aanpassingsvermogen op het menselijk lichaam heeft. Deze dekmatrassen kunnen het gebrek aan comfort van te harde matrassen omzetten in het gewenste zachtere comfort. Het traagschuim dekmatras is ook zeer geschikt als topper voor pocket- en binnenveringsmatrassen.

Onze traagschuim dekmatrassen zijn gemakkelijk keerbaar en aan beide zijden bruikbaar. Ze zijn vervaardigd van Nasa Visco elastisch schuim, ook wel traagschuim genoemd. Dit schuim heeft drukverlagende eigenschappen

Keuze uit twee verschillende traagschuim topdekmatrassen

U bent eruit, het wordt een traagschuim dekmatras. Maar wélk traagschuim dekmatras kiest u dan? Dan heeft u bij ons twee keuzes:

1) U kunt kiezen voor een Traagschuim topper met een luxe gewatteerde THERMOCOOL™ matrashoes. De meest belangrijke eigenschappen van de THERMOCOOL™ matrashoes zijn dat het de vochtafscheiding en temperatuur van uw lichaam reguleert en daadwerkelijk zorgt voor een verminderde transpiratie terwijl u slaapt. THERMOCOOL™ is temperatuurregulerend, vermindert transpiratie, is luchtdoorlatend en snel drogend, en daarnaast ook nog eens absorberend.

De hoes draagt dus zeker nog bij aan het comfort van het traagschuimmatras doordat deze zacht, gewatteerd en dubbeldoeks is. Kiest u voor het traagschuim topdekmatras met THERMOCOOL™ matrashoes, dan kiest u voor ons Traagschuim topdekmatras 'Madrid'.

2) Of u kunt kiezen voor onze Malmo traagschuim topper: een topdekmatras gemaakt van een kern van 6 centimeter traagschuim met daar omheen een ongewatteerde enkeldoeks matrashoes. Hierdoor ligt u dichter op het NASA traagschuim, waardoor de kenmerken van NASA traagschuim nog duidelijker naar voren komen. Als u optimaal wilt profiteren van de unieke eigenschappen van het NASA Traagschuim materiaal, dan kiest u voor ons Malmo traagschuim topdekmatras.

Veelgestelde vragen over Traagschuim topdekmatrassen

Wat is Traagschuim?

Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Traagschuim wordt zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht. Bij lagere temperaturen voelt het schuim harder aan en bij hogere temperaturen wordt het traagschuim elastisch en soepel. Traagschuim heeft veel verschillende namen: NASA schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam.

Wat is een goed traagschuim topdekmatras?

U kunt de kwaliteit van het topdekmatras goed beoordelen aan de hand van de Soortelijk Gewicht waarde. Wanneer het traagschuim topdekmatras een waarde heeft van SG40 of hoger is het kernmateriaal van goede kwaliteit.

Wat kost een goed traagschuim topdekmatras?

Een hoogwaardig traagschuim topdekmatras heeft minimaal een Soortelijk Gewicht van 40. Met een topdekmatras van SG40 of hoger bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Een goed traagschuim topdekmatras van 90x200 kost minimaal €150.

Wat geeft de Soortelijk Gewicht waarde (SG waarde) aan?

SG staat voor Soortelijk Gewicht. De SG waarde geeft de hoeveelheid traagschuim per kubieke meter aan. Bij een laag Soortelijk Gewicht zoals SG20 bestaat de traagschuim topper voor een groot deel uit lucht en voor een klein deel uit het daadwerkelijke kernmateriaal. Bij een hoge Soortelijk Gewicht waarde zoals SG40 bestaat het topdekmatras voor een groot deel uit traagschuim en een klein deel uit lucht. Traagschuim met een hoge SG waarde biedt hoog comfort en goede veerkracht. Daarnaast is de kans op kuilvorming bij een hoog Soortelijk Gewicht miniem. Met een traagschuim topdekmatras met waarde van SG40 of hoger bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van een traagschuim topdekmatras?

Een traagschuim topdekmatras heeft de volgende voordelen:

  • Drukverlagende werking: traagschuim heeft een drukverlagende werking. Dit maakt een traagschuim topdekmatras uiterst geschikt voor mensen met reuma, artrose, decubitus, spier- en gewrichtspijnen. Ook veel topsporters ‘zweren’ bij een traagschuim om hun spieren de broodnodige rust te geven. een topdekmatras vormt zich eenvoudig naar uw lichaam. Hierdoor kan uw lichaam zich ontspannen en wordt de bloedcirculatie ondersteund.
  • Ondersteuning bloedcirculatie: dankzij de drukverlagende werking wordt de bloedcirculatie ondersteund.
  • Vormt naar uw lichaam: door de speciale temperatuureigenschap vormt de traagschuim topper zich naar uw lichaam. Hierdoor zakt u heerlijk weg in het topdekmatras.

Wat zijn de nadelen van een traagschuim topdekmatras?

Een traagschuim topdekmatras heeft de volgende nadelen:

  • Een drukverlagend topdekmatras wordt door sommige mensen als warm ervaren.
  • Een drukverlagend topper kan wellicht zweterig aanvoelen omdat traagschuim iets minder goed ventileert.
  • Omdat u in een drukverlagend oplegmatras enigszins wegzakt, kan het zijn dat u zich minder gemakkelijk omdraait.

Wat is het verschil tussen HR waarde en SG waarde?

De afkorting SG wordt gebruikt om soortelijk gewicht aan te geven. Deze waarde geeft aan hoeveel kilo schuim er per kubieke meter gebruikt is. Een lage SG De SG waarde wordt vaak vermeld bij polyether, latex en traagschuim topdekmatras.

Veel mensen denken dat de SG waarde iets zegt over de hardheid van topper. Dit is echter niet het geval. De SG waarde zegt alleen iets over de kwaliteit van het schuim.

Bij koudschuim dekmatrassen wordt de HR waarde gebruikt in plaatst van de SG waarde. De afkorting HR staat voor “High Resilience”. De HR waarde werkt volgens hetzelfde principe als de SG waarde; het geeft de hoeveelheid schuim per kubieke meter aan. HR waarde wordt dus voor koudschuim gebruikt en SG waarde voor polyether, latex en traagschuim. De waardes geven hetzelfde aan.

Wat is het verschil tussen koudschuim en traagschuim?

Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan en reageert op warmte. Wanneer traagschuim in aanraking komt met het lichaam wordt het zachter. Hierdoor zakt men heerlijk weg in een traagschuim topdekmatras. Traagschuim heeft een gesloten celstructuur waardoor de klimaateigenschappen niet optimaal zijn.

Koudschuim regeert niet op warme. Wel zakt u op een koudschuim topdekmatras ook lekker weg. Dankzij de open celstructuur van het materiaal beschikt koudschuim over goede klimaateigenschappen.

Voor welke slaaphouding is een traagschuim topdekmatras geschikt?

Een traagschuim topper is geschikt voor buik-, rug- en zijligging.

Is een traagschuim topdekmatras geschikt voor een elektrische bodem?

Zeker! Mocht u twee bedbodems hebben die individueel af te stellen zijn kan u kiezen voor een splittopper. 

Kan de hoes van een traagschuim topdekmatras gewassen worden?

Jazeker! Van alle traagschuim topdekmatrassen is de hoes te wassen tot 40⁰C.

Hoe lang geldt garantie op een traagschuim topdekmatras?

Op de traagschuim topdekmatrassen geldt 3 jaar garantie.

Hoe weet ik of een traagschuim topdekmatras bij mij past?

De beste manier om hier achter te komen is natuurlijk om bij ons te komen proefliggen in de showroom. Wij zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Daarnaast zegt huidige matras en/of topdekmatras vaak ook veel over de wensen van uw nieuwe topdekmatras. Heeft u eerder op een traagschuim topdekmatras gelegen en was u hier positief over? Dan een traagschuim topdekmatras waarschijnlijk weer een goede keuze voor u.

Waar wordt de Traagschuim topper gemaakt?

Een traagschuim oplegmatras wordt op deskundige wijze gemaakt door onze matrasexperts in onze matrassenfabriek. Onze fabriek en showroom is gevestigd in Heerenveen.

Zijn er ook lengtematen van 190cm, 210cm en 220cm beschikbaar?

Jazeker! Omdat wij de topdekmatrassen zelf maken kunnen we ieder gewenst formaat leveren.

Wat zijn de verzendkosten voor een traagschuim dekmatras?

De verzendkosten van een traagschuim topdekmatras bedraagt €15,- .

Wat is de levertijd van een traagschuim  topdekmatras?

De levertijd van een traagschuim topdekmatras bedraagt rond de 1-2 weken.

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite