Traagschuim dekmatras

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Topdekmatras traagschuim

Een topdekmatras van traagschuim is zeer aan te raden voor mensen met rug-, schouder- of gewrichtsklachten. Door de drukverlagende werking geeft het een verlichtende werking voor pijnpunten in het lichaam. Dekmatras biedt verschillende formaten en typen toppers matrassen van traagschuim aan, waardoor een passende optie er voor u altijd tussen zit. 

Wat is een traagschuim topper?

Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Traagschuim wordt zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht. Bij lagere temperaturen voelt het schuim harder aan en bij hogere temperaturen wordt het traagschuim elastisch en soepel. Traagschuim heeft veel verschillende namen: NASA schuim, memory foam, slow motion foam en lazy foam.

Dekmatrassen van traagschuim hebben een positieve uitwerking op de nachtrust van onder andere mensen met rug-, schouder- en gewrichtsklachten. Traagschuim staat bekend als een materiaal dat een goede drukverlaging verzorgd en een groot aanpassingsvermogen op het menselijk lichaam heeft. Deze dekmatrassen kunnen het gebrek aan comfort van te harde matrassen omzetten in het gewenste zachtere comfort. Het traagschuim dekmatras is ook zeer geschikt als topper voor pocket- en binnenveringsmatrassen.

Keuze uit twee verschillende traagschuim topdekmatrassen

Dekmatras biedt twee soorten traagschuim topdekmatrassen:

  1. THERMOCOOL™ matrashoes: De meest belangrijke eigenschappen van de THERMOCOOL™ matrashoes zijn dat het de vochtafscheiding en temperatuur van uw lichaam reguleert en daadwerkelijk zorgt voor een verminderde transpiratie terwijl u slaapt. THERMOCOOL™ is temperatuurregulerend, vermindert transpiratie, is luchtdoorlatend en snel drogend, en daarnaast ook nog eens absorberend.

De hoes draagt dus zeker nog bij aan het comfort van het traagschuim matras doordat deze zacht, gewatteerd en dubbeldoeks is. Kiest u voor het traagschuim topdekmatras met THERMOCOOL™ matrashoes, dan kiest u voor ons Traagschuim topdekmatras 'Madrid'.

  1. Malmo traagschuim topper: een topdekmatras gemaakt van een kern van 6 centimeter traagschuim met daaromheen een ongewatteerde enkeldoeks matrashoes. Hierdoor ligt u dichter op het NASA traagschuim, waardoor de kenmerken van NASA traagschuim nog duidelijker naar voren komen. Als u optimaal wilt profiteren van de unieke eigenschappen van het NASA Traagschuim materiaal, dan kiest u voor ons Malmo traagschuim topdekmatras.

Voordelen traagschuim topdekmatras

Een traagschuim topdekmatras heeft de volgende voordelen:

  • Drukverlagende werking: traagschuim heeft een drukverlagende werking. Dit maakt een traagschuim topdekmatras uiterst geschikt voor mensen met reuma, artrose, decubitus, spier- en gewrichtspijnen. Ook veel topsporters ‘zweren’ bij een traagschuim om hun spieren de broodnodige rust te geven. een topdekmatras vormt zich eenvoudig naar uw lichaam. Hierdoor kan uw lichaam zich ontspannen en wordt de bloedcirculatie ondersteund.
  • Ondersteuning bloedcirculatie: dankzij de drukverlagende werking wordt de bloedcirculatie ondersteund.
  • Vormt naar uw lichaam: door de speciale temperatuur eigenschap vormt de traagschuim topper zich naar uw lichaam. Hierdoor zakt u heerlijk weg in het topdekmatras.
  • Wasbare hoezen: Van alle traagschuim topdekmatrassen is de hoes te wassen tot 40⁰C.

nadelen traagschuim topper

Het kiezen van een topdekmatras is gebaseerd op persoonlijke wensen. Het is dus zo dat alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen moeten worden om te beslissen of het matras bij u past. Bij iedere soort matras zijn er eigenschappen die als nadelig ervaren kunnen worden. Besluit daarom voor aankoop of deze eigenschappen voor u gelden als nadeel, of dat u hier geen problemen mee heeft:

  • Een drukverlagend topdekmatras wordt door sommige mensen als warm ervaren.
  • Een drukverlagend topper kan wellicht zweterig aanvoelen omdat traagschuim iets minder goed ventileert.
  • Omdat u in een drukverlagend oplegmatras enigszins wegzakt, kan het zijn dat u zich minder gemakkelijk omdraait.

Verschil traagschuim en koudschuim topper

Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan en reageert op warmte. Wanneer traagschuim in aanraking komt met het lichaam wordt het zachter. Hierdoor zakt men heerlijk weg in een traagschuim topdekmatras. Traagschuim heeft een gesloten celstructuur waardoor de klimaateigenschappen niet optimaal zijn.

Koudschuim reageert niet op warmte. Wel zakt u op een koudschuim topdekmatras ook lekker weg. Dankzij de open celstructuur van het materiaal beschikt koudschuim over goede klimaateigenschappen.

Kosten topper matras traagschuim

Een hoogwaardig traagschuim topdekmatras heeft minimaal een Soortelijk Gewicht van 40. Met een topdekmatras van SG40 of hoger bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Een goed traagschuim topdekmatras van 90x200 kost minimaal €150. De prijs van een topper matras van traagschuim heeft sterk te maken met zowel de SG waarde en de afmetingen.

Wat is de SG waarde?

SG staat voor Soortelijk Gewicht. De SG waarde geeft de hoeveelheid traagschuim per kubieke meter aan. Bij een laag Soortelijk Gewicht zoals SG20 bestaat de traagschuim topper voor een groot deel uit lucht en voor een klein deel uit het daadwerkelijke kernmateriaal. Bij een hoge Soortelijk Gewicht waarde zoals SG40 bestaat het topdekmatras voor een groot deel uit traagschuim en een klein deel uit lucht. Traagschuim met een hoge SG waarde biedt hoog comfort en goede veerkracht. Daarnaast is de kans op kuilvorming bij een hoog Soortelijk Gewicht miniem. Met een traagschuim topdekmatras met waarde van SG40 of hoger bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

Traagschuim topdekmatras van Dekmatras.com

Een traagschuim oplegmatras wordt op deskundige wijze gemaakt door onze matras experts in onze matrassenfabriek. Omdat wij de matrassen zelf maken, zijn alle maten bij ons verkrijgbaar. Onze fabriek en showroom is gevestigd in Heerenveen.

Het is mogelijk om bij ons te komen proefliggen in de showroom. Wij zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur. Zo kunt u ook andere soorten toppers proberen, zoals een koudschuim topdekmatras of een latex topdekmatras

Daarnaast zegt huidige matras en/of topdekmatras vaak ook veel over de wensen van uw nieuwe topdekmatras. Heeft u eerder op een traagschuim topdekmatras gelegen en was u hier positief over? Dan een traagschuim topdekmatras waarschijnlijk weer een goede keuze voor u.

Traagschuim topper kopen

Wanneer u een traagschuim topper koopt bij Dekmatras.com heeft u recht op 3 jaar garantie. De levertijd bedraagt rond de 1-2 weken. Heeft u uw nieuwe dekmatras gekozen, dan betaalt u €15,- verzendkosten. Profiteer direct van de hoge kwaliteit topdekmatrassen van Dekmatras.com!

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite