Latex dekmatras

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Latex dekmatras

Traditioneel latex is goed materiaal om matrassen van te maken. Het materiaal ligt heerlijk, je kunt er lang mee doen en het is lekker veerkrachtig. Een topper van latex biedt veel ondersteuning, waardoor het een goede keuze is wanneer u hiernaar op zoek bent in een topmatras.

Wat is latex?

De grondstof voor latex is rubber. Deze stof wordt gewonnen uit de ‘Hevea Brasiliensis’, ook wel de rubberboom genoemd. Deze boom groeit voornamelijk op grote plantages in de binnenlanden van Azië en Zuid-Amerika. De grondstof rubbermelk stroomt door kleine melkbuisjes die zich in de schors van de gladde stam bevinden. De rubbermelk wordt vakkundig uit de boom gehaald zonder de boom te beschadigen.

Topmatras latex: zacht,veerkrachtig en antibacterieel

Ons Latex topdekmatras kent alle comfortabele eigenschappen van het materiaal Latex. Het materiaal latex dat wij verwerken in de matrassen wordt gecreëerd uit een samenstelling van zowel natuurlijke als synthetische oliën waarmee de voordelen van beide soorten gecombineerd worden. Een latex dekmatras is zacht en veerkrachtig en zorgt daarmee voor een comfortabel gevoel. Met deze soepelheid is latex toch ook erg goed ondersteunend voor het lichaam.

Daarnaast is een latex topdekmatras uitermate geschikt als matras voor mensen die kampen met allergieën. Het materiaal is namelijk huisstofmijt- en schimmelwerend en heeft antibacteriële eigenschappen.

Voordelen latex topmatras

  • Een latex topmatras heeft een antibacteriële werking, waardoor het een ideale keuze is wanneer u snel last heeft van allergieën zoals huisstofmijt. 
  • Zacht en veerkrachtig natuurlatex topper.
  • Goede ondersteuning voor het lichaam, waardoor het matras ook geschikt is als u last heeft van bijvoorbeeld gewrichtspijn.
  • Latex biedt temperatuurregulatie, waardoor het in de zomer verkoeling geeft en in de winter meer verwarming.

Nadelen topper van latex

Een topper van latex heeft eigenlijk geen nadelen, behalve het prijskaartje. Latex toppers zijn van duurdere materialen gemaakt, waardoor de prijs van dit matras ook omhoog gaat. 

Verschil tussen traditioneel latex en Talalay latex

Traditioneel latex heeft een gesloten celstructuur. Hierdoor kan een topdekmatras van traditioneel latex al snel worden ervaren als warm. Daarnaast hoopt vocht zich gemakkelijk op in een topper van traditioneel latex. Dit is een aantrekkelijke omgeving voor huisstofmijten en na verloop van tijd kan schimmelvorming ontstaan.

Dankzij een speciaal productieproces heeft Talalay latex een open celstructuur. Dit komt ten goede de klimaateigenschappen van het materiaal; Talalay latex ventileert uitstekend en beschikt over hoogwaardige vocht- en temperatuurregulatie. Bekijk alle Talalay latex toppers van Dekmatras in één overzicht.

Latex topper kopen bij Dekmatras.com

Koopt u een latex topper bij Dekmatras, dan kiest u voor een hoge kwaliteit latex toppers! Ook voor 100% natuurlijke latex dekmatrassen kunt u bij ons terecht.  De matrassen worden in onze eigen fabriek gemaakt. Tevens kunt u ook komen proefliggen in onze showroom in Heerenveen, we zijn van maandag t/m zaterdag geopend. 

Bij aankoop van een latex topper krijgt u maarliefst 7 jaar garantie. Hiermee waarborgen we de kwaliteit die u koopt. Bekijk direct het aanbod!

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite