Koudschuim toppers

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Koudschuim topper: populaire keuze

Onze koudschuim toppers zijn erg populair binnen ons assortiment dekmatrassen. Een topdekmatras als deze is de beste keuze wanneer u het comfort van uw huidige matras wilt verhogen of hiervan de levensduur wilt verlengen. De meest belangrijke eigenschappen van dit materiaal zijn de veerkracht en duurzaamheid ervan. Koudschuim topdekmatrassen worden onder andere veel gebruikt om het slaapcomfort te verhogen in caravans, campers en boten. Maar een koudschuim topper is ook gewoon op uw huidige matras thuis een goede oplossing om uw slaapcomfort naar een hoger niveau te brengen.

Kouschuim topper voordelen

Het materiaal van koudschuimmatrassen is veerkrachtig en heeft door de open celstructuur een goede vochtregulatie als eigenschap. Het koudschuim dekmatras heeft naast genoemde voordelen een goede prijs-kwaliteitverhouding, mede door al deze eigenschappen tezamen een populair product op Dekmatras

Het comfort van onze Koudschuim topdekmatrassen kan worden aangeduid als medium-zacht. De ventilerende waarde van dit koudschuim zorgt ervoor dat de matras geen warmte vasthoudt en daarmee niet te warm aanvoelt.

Keuze uit twee verschillende koudschuim toppers

U bent eruit, het wordt een koudschuim topper. Maar wekje koudschuim topper kiest u dan? Dan heeft u twee keuzes:

1) Kiezen voor een koudschuim dekmatras met een luxe dubbeldoeks matrashoes. Deze dubbeldoeks gewatteerde matrashoes is afritsbaar en wasbaar. Kies dan voor ons Koudschuim topdekmatras 'South Carolina'

2) Of u kiest voor een Koudschuim topper met een ThermoCool™ matrashoes. Deze rijkelijk gewatteerde matrashoes bevat de unieke temperatuur regulerende Thermo-gel® finish-technologie. Hierdoor is ThermoCool™ vochtregulerend omdat het de nachtelijke transpiratie vermindert, luchtdoorlatend en snel drogend, maar daarnaast ook nog eens absorberend.

Verder wordt de ThermoCool™ matrashoes gekenmerkt door bacterie- en huisstofmijt-werende eigenschappen. Kiest u voor de koudschuim topdekmatras met ThermoCool™ matrashoes, dan kiest u voor ons Koudschuim topdekmatras 'Barcelona'

Veelgestelde vragen over (Pantera) koudschuim toppers

Wat is koudschuim?

De naam koudschuim stamt af van het productieproces: het schuim wordt in koude vormmallen gegoten. Deze techniek wordt “cold cure molding” genoemd.  Koudschuim is een uiterst duurzaam materiaal en is veerkrachtig. Dankzij de open celstructuur van het materiaal beschikt koudschuim over optimale klimaateigenschappen. Topdekmatrassen gemaakt van koudschuim worden ook wel High Resilience (HR) topdekmatrassen genoemd.

Wat is Pantera koudschuim?

Pantera is hét Nederlandse topmerk koudschuim. Dankzij de uitzonderlijke kwaliteiten van Pantera behoort het tot het topsegment koudschuimen. Pantera heeft een open celstructuur en een lange levensduur. De hoogwaardige klimaateigenschappen van het materiaal zorgen voor optimale ventilatie en uitstekende vocht- en temperatuurregulatie. De schuimkern is vormvast en biedt goede ondersteuning.

Wat is een goed koudschuim topdekmatras?

U kunt de kwaliteit van het topdekmatras goed beoordelen aan de hand van de High Resilience waarde. Wanneer het koudschuim topdekmatras een waarde heeft van HR40 of hoger is het kernmateriaal van goede kwaliteit.

Wat kost een goed koudschuim topdekmatras?

Een hoogwaardig koudschuim topdekmatras heeft minimaal een High Resilience waarde van 40. Met een topdekmatras van HR40 of hoger bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Een goed koudschuim topdekmatras van 90x200 kost minimaal €100. Bij een topkwaliteit als Pantera koudschuim zal u richting de €200 gaan voor een eenpersoons topdekmatras.

Wat geeft de High Resilience waarde (HR waarde) aan?

HR staat voor High Resilience en betekent letterlijk ‘hoge veerkracht’. De HR waarde geeft hoeveelheid koudschuim per kubieke meter aan. Bij een lage High Resilience zoals HR20 bestaat het koudschuim voor een groot deel uit lucht en voor een klein deel uit het daadwerkelijke kernmateriaal. Bij een hoge High Resilience waarde zoals HR 40 bestaat het materiaal voor een groot deel uit koudschuim en een klein deel uit lucht. Koudschuim met een hoge HR waarde biedt hoog comfort en goede veerkracht. Daarnaast is de kans op kuilvorming bij een hoge High Resilience miniem. Met een koudschuim topdekmatras met waarde van HR40 of hoger bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van een (Pantera) koudschuim topdekmatras?

Een (Pantera) koudschuim topdekmatras heeft de volgende voordelen:

  • Hoge conformiteit: een topdekmatras vormt zich eenvoudig naar uw lichaam. Hierdoor kan uw lichaam zich ontspannen en wordt de bloedcirculatie ondersteund.
  • Optimale klimaateigenschappen: dankzij de open celstructuur van het materiaal beschikt koudschuim over hoogwaardige ventilatie en uitstekende vocht- en temperatuurregulatie. Dit draagt bij aan een gezonde slaapomgeving.
  • Goede ondersteuning: koudschuim geeft progressieve tegendruk. Dit houdt in dat hoe meer het schuim ingedrukt wordt door uw lichaam, hoe meer het schuim tegendruk biedt. Hierdoor wordt uw lichaam goed ondersteund.

Wat zijn de nadelen van een (Pantera) koudschuim topdekmatras?

Er zijn weinig nadelen verbonden aan een koudschuim topdekmatras. Als enige nadeel kunnen wij noemen dat een hoogwaardig koudschuim topdekmatras duur is ten opzichte van een polyether topper.

Wat is het verschil tussen HR waarde en SG waarde?

De afkorting SG wordt gebruikt om soortelijk gewicht aan te geven. Deze waarde geeft aan hoeveel kilo schuim er per kubieke meter gebruikt is. De SG waarde wordt vaak vermeld bij polyether, latex en traagschuim topdekmatras.

Veel mensen denken dat de SG waarde iets zegt over de hardheid van topper. Dit is echter niet het geval. De SG waarde zegt alleen iets over de kwaliteit van het schuim.

Bij koudschuim dekmatrassen wordt de HR waarde gebruikt in plaatst van de SG waarde. De afkorting HR staat voor “High Resilience”. De HR waarde werkt volgens hetzelfde principe als de SG waarde; het geeft de hoeveelheid schuim per kubieke meter aan. HR waarde wordt dus voor koudschuim gebruikt en SG waarde voor polyether, latex en traagschuim. De waardes geven hetzelfde aan.

Wat is het verschil tussen koudschuim en traagschuim toppers?

Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan en reageert op warmte. Wanneer traagschuim in aanraking komt met het lichaam wordt het zachter. Hierdoor zakt men heerlijk weg in een traagschuim topdekmatras. Traagschuim heeft een gesloten celstructuur waardoor de klimaateigenschappen niet optimaal zijn.

Koudschuim regeert niet op warme. Wel zakt u op een koudschuim topdekmatras ook lekker weg. Dankzij de open celstructuur van het materiaal beschikt koudschuim over goede klimaateigenschappen.

Voor welke slaaphouding is een koudschuim topdekmatras geschikt?

Een (Pantera) koudschuim topdekmatras is geschikt voor buik-, rug- en zijligging.

Is een (Pantera) koudschuim topdekmatras geschikt voor een elektrische bodem?

Zeker! Mocht u twee bedbodems hebben die individueel af te stellen zijn kan u kiezen voor een splittopper.  

Kan de hoes van een (Pantera) koudschuim topdekmatras gewassen worden?

Jazeker! Van alle koudschuim topdekmatrassen is de hoes te wassen tot 40⁰C.

Hoe lang geldt garantie op een (Pantera) koudschuim topdekmatras?

Op de koudschuim topdekmatrassen geldt 3 jaar garantie.

Op de Pantera® koudschuim topdekmatrassen geldt 5 jaar garantie.

Hoe weet ik of een (Pantera) koudschuim topdekmatras bij mij past?

De beste manier om hier achter te komen is natuurlijk om bij ons te komen proefliggen in de showroom. Wij zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Daarnaast zegt huidige matras en/of topdekmatras vaak ook veel over de wensen van uw nieuwe topdekmatras. Heeft u eerder op een koudschuim topdekmatras gelegen en was u hier positief over? Dan is een Pantera koudschuim topdekmatras waarschijnlijk een goede keuze voor u.

Waar wordt de (Pantera) koudschuim topper gemaakt?

Een koudschuim oplegmatras wordt op deskundige wijze gemaakt door onze matrasexperts in onze matrassenfabriek. Onze fabriek en showroom is gevestigd in Heerenveen.

Zijn er ook lengtematen van 190cm, 210cm en 220cm beschikbaar?

Jazeker! Omdat wij de topdekmatrassen zelf maken kunnen we ieder gewenst formaat leveren.

Ventileert een Pantera koudschuim topper goed?

Dankzij de open celstructuur van het materiaal ventileert koudschuim optimaal. De open celstructuur draagt tevens bij aan de vocht- en temperatuurregulatie.

Wat zijn de verzendkosten voor een (Pantera) koudschuim topper?

De verzendkosten van een koudschuim topdekmatras bedraagt €15,- .

Wat is de levertijd van een (Pantera) koudschuim matras?

De levertijd van een koudschuim topdekmatras bedraagt rond de 1-2 weken.

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite