Koudschuim toppers

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Topdekmatras koudschuim

Een topdekmatras van koudschuim is een multifunctioneel matras. Niet alleen als verhoging van het slaapcomfort van het huidige matras, maar ook als verbetering van het slaapcomfort in bijvoorbeeld caravans en campers. Een topper van koudschuim past bij u als u op zoek bent naar een zacht tot medium hardheid ligcomfort. Een (Pantera) koudschuim topdekmatras is geschikt voor buik-, rug- en zijslapers.

Wat is een koudschuim topper?

De naam koudschuim stamt af van het productieproces: het schuim wordt in koude vormmallen gegoten. Deze techniek wordt “cold cure molding” genoemd.  Koudschuim is een uiterst duurzaam materiaal en is veerkrachtig. Dankzij de open celstructuur van het materiaal beschikt koudschuim over optimale klimaateigenschappen. Topdekmatrassen gemaakt van koudschuim worden ook wel High Resilience (HR) topdekmatrassen genoemd.

Het comfort van een Koudschuim topdekmatras kan worden aangeduid als medium-zacht. De ventilerende waarde van dit koudschuim zorgt ervoor dat de matras geen warmte vasthoudt en daarmee niet te warm aanvoelt.

Koudschuim topper voordelen

Onze koudschuim toppers zijn erg populair binnen ons assortiment dekmatrassen. Een topdekmatras als deze is de beste keuze wanneer u het comfort van uw huidige matras wilt verhogen, de levensduur wilt verlengen of duurzaamheid en veerkracht een belangrijke factor vindt in het matras. 

Het materiaal van een koudschuim topper is veerkrachtig en heeft door de open celstructuur een goede vochtregulatie als eigenschap. Het koudschuim dekmatras heeft naast genoemde voordelen een goede prijs-kwaliteitverhouding, mede door al deze eigenschappen tezamen een populair product op Dekmatras. De voordelen van een koudschuim topper op een rij:

  • Hoge conformiteit: een topdekmatras vormt zich eenvoudig naar uw lichaam. Hierdoor kan uw lichaam zich ontspannen en wordt de bloedcirculatie ondersteund.
  • Optimale klimaateigenschappen: dankzij de open celstructuur van het materiaal beschikt koudschuim over hoogwaardige ventilatie en uitstekende vocht- en temperatuurregulatie. Dit draagt bij aan een gezonde slaapomgeving.
  • Goede ondersteuning: koudschuim geeft progressieve tegendruk. Dit houdt in dat hoe meer het schuim ingedrukt wordt door uw lichaam, hoe meer het schuim tegendruk biedt. Hierdoor wordt uw lichaam goed ondersteund.

Prijs koudschuim topdekmatras

Een hoogwaardig koudschuim topdekmatras heeft minimaal een High Resilience waarde van 40. Met een topdekmatras van HR40 of hoger bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Een goed koudschuim topdekmatras van 90x200 kost minimaal €100. Bij een topkwaliteit als Pantera koudschuim zal u richting de €200 gaan voor een eenpersoons topdekmatras.

High Resilience koudschuim topper

U kunt de kwaliteit van het topper van koudschuim goed beoordelen aan de hand van de High Resilience waarde. Wanneer het koudschuim topdekmatras een waarde heeft van HR40 of hoger is het kernmateriaal van goede kwaliteit.

HR staat voor High Resilience en betekent letterlijk ‘hoge veerkracht’. De HR waarde geeft hoeveelheid koudschuim per kubieke meter aan. Bij een lage High Resilience zoals HR20 bestaat het koudschuim voor een groot deel uit lucht en voor een klein deel uit het daadwerkelijke kernmateriaal. Bij een hoge High Resilience waarde zoals HR 40 bestaat het materiaal voor een groot deel uit koudschuim en een klein deel uit lucht. Koudschuim met een hoge HR waarde biedt hoog comfort en goede veerkracht. Daarnaast is de kans op kuilvorming bij een hoge High Resilience miniem. Met een koudschuim topdekmatras met waarde van HR40 of hoger bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

Soorten koudschuim toppers en matrashoezen

U bent eruit, het wordt een koudschuim topper. Maar welke koudschuim topper kiest u dan? Dan heeft u twee keuzes:

1) Koudschuim dekmatras met een luxe dubbeldoeks matrashoes. 

2) Koudschuim topper met een ThermoCool™ matrashoes.

  • Met unieke temperatuur regulerende Thermo-gel® finish-technologie. Hierdoor is ThermoCool™ vochtregulerend omdat het de nachtelijke transpiratie vermindert, luchtdoorlatend en snel drogend, maar daarnaast ook nog eens absorberend.
  • De ThermoCool™ matrashoes wordt gekenmerkt door bacterie- en huisstofmijt-werende eigenschappen. Kiest u voor de koudschuim topdekmatras met ThermoCool™ matrashoes, dan kiest u voor ons Koudschuim topdekmatras 'Barcelona'

3) Pantera koudschuim topdekmatras

  • Pantera is hét Nederlandse topmerk koudschuim. Dankzij de uitzonderlijke kwaliteiten van Pantera behoort het tot het topsegment koudschuimen. 
  • Pantera heeft een open celstructuur en een lange levensduur. De hoogwaardige klimaateigenschappen van het materiaal zorgen voor optimale ventilatie en uitstekende vocht- en temperatuurregulatie. 
  • De schuimkern is vormvast en biedt goede ondersteuning.

Koudschuim of traagschuim topper: verschillen

Waar traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan en op warmte reageert, reageert een koudschuim matras niet op warmte. Een traagschuim matras wordt pas zachter wanneer het in aanraking komt met lichaamswarmte. Een koudschuim topper heeft een open celstructuur, wat ervoor zorgt dat het matras goed ventileert. Dit is bij een traagschuim matras minder en kan hierdoor als warm worden ervaren.  

Koudschuim toppers op maat

Een koudschuim oplegmatras wordt op deskundige wijze gemaakt door onze matras experts in onze matrassenfabriek. Onze fabriek en showroom is gevestigd in Heerenveen. Omdat wij de topdekmatrassen zelf maken kunnen we ieder gewenst formaat leveren.

Om erachter te komen of een koudschuim topper bij u past is het natuurlijk mogelijk om bij ons te komen proefliggen in de showroom. Wij zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Daarnaast zegt huidige matras en/of topdekmatras vaak ook veel over de wensen van uw nieuwe topdekmatras. Heeft u eerder op een koudschuim topdekmatras gelegen en was u hier positief over? Dan is een Pantera koudschuim topdekmatras waarschijnlijk een goede keuze voor u.

Koudschuim topdekmatras kopen bij Dekmatras.com

Wanneer u een koudschuim topdekmatras koopt bij Dekmatras.com gaan wij direct voor u aan de slag! De levertijd van een koudschuim topdekmatras bedraagt rond de 1-2 weken. De verzendkosten bedraagt slechts €15. Ook heeft u uiteraard een garantietermijn. Op de koudschuim topdekmatrassen geldt 3 jaar garantie. Op de Pantera® koudschuim topdekmatrassen geldt 5 jaar garantie.

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite