Een koele topper

Heeft u het snel warm in bed? Dan kan een koele topper wellicht uitkomst bieden. Wanneer u op zoek bent naar een koud topdekmatras staat het ventilerend vermogen van de topper centraal. Goede ventilatie zorgt er namelijk voor dat temperatuur en vocht optimaal worden gereguleerd. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het kernmateriaal.

Topper met open celstructuur voor goede klimaateigenschappen

De belangrijkste eigenschap voor een koele topper is een open celstructuur. Wanneer het kernmateriaal beschikt over een open celstructuur ventileert de topper uitstekend. Daarnaast beïnvloed een open celstructuur de volgende twee klimaateigenschappen; temperatuur- en vochtregulatie is bij een open celstructuur optimaal. Deze goede eigenschappen zorgen dat de topper heerlijk koel aanvoelt. Daarnaast wordt zweet gemakkelijk opgenomen en afgevoerd door het topdekmatras. Een topdekmatras met open celstructuur verzekerd u van een koele nacht.

Koele toppers: koudschuim topper en Talalay latex topper

Als u op zoek bent naar een koele topper raden wij een koudschuim topper of een Talalay latex topper aan. Beide topdekmatrassen beschikken over een open celstructuur waardoor de materialen optimaal ventileren. Daarnaast is de vocht- en temperatuurregulatie van zowel koudschuim als Talalay latex uitstekend. Met beide toppers houdt u het hoofd koel.

Voordelen koudschuim topperkoudschuim topper

Een koudschuim topdekmatras heeft de volgende voordelen:

 • De open celstructuur van het materiaal zorgt voor uitmuntende klimaateigenschappen: optimale ventilatie en hoogwaardige vocht- en temperatuurregulatie.
 • Dankzij de hoge conformiteit van het materiaal vormt koudschuim zich eenvoudig naar uw lichaam.
 • Er treedt bij koudschuim van hoogwaardige kwaliteit amper kuilvorming op.
 • Koudschuim is anti-allergisch.
 • Een koudschuim topdekmatras is een duurzaam product.

Voordelen Talalay latex topperTalalay latex topper

Een Talalay latex dekmatras heeft vele voordelen:

 • De open celstructuur van het materiaal zorgt voor uitmuntende klimaateigenschappen: optimale ventilatie en hoogwaardige vocht- en temperatuurregulatie.
 • Het natuurproduct Talalay latex is antibacterieel en schimmelwerend. Daarnaast heeft het materiaal een huisstofmijt werende werking.
 • Talalay latex is heerlijk zacht, soepel en rekbaar dankzij de uitmuntende puntelasticiteit.
 • Talalay latex heeft een lange levensduur.
 • Op een Talalay latex topper wordt uw lichaam perfect ondersteund.
 • De kans op kuilvorming is bij Talalay latex nihil.

Aandachtspunt bij koudschuim topdekmatras

Bij koudschuim topdekmatrassen is het belangrijk om de kwaliteit te controleren. Om de kwaliteit van koudschuim vast te stellen kan u de HR waarde gebruiken. De waarde HR staat voor High Resilience en vertaalt zich naar hoge veerkracht. De HR waarde geeft aan de hoeveelheid kilo kernmateriaal er is per kubieke meter. Bij bijvoorbeeld HR15 bestaat het koudschuim voor een groot deel uit lucht en voor een klein deel uit kernmateriaal. HR15 koudschuim biedt weinig veerkracht en comfort. Bij HR30 bestaat het koudschuim voor een groot deel uit kernmateriaal en voor een klein deel uit lucht. Dit koudschuim is veerkrachtig en biedt een hoog comfort. Controleer voor aankoop dus altijd of de HR-waarde hoog genoeg is.

Dekmatras.com verkoop uitsluitend topper van hoogwaardige kwaliteit. Daarom hebben onze koudschuim dekmatrassen een waarde van minimaal HR30. Hiermee bent u verzekerd van een hoogwaardige topper waar u vele jaren heerlijk op zal slapen.

Andere manieren om voor verkoeling te zorgen

koel hoofdkussen

Naast een koud topdekmatras zijn er andere manieren waarop u kan zorgen voor verkoeling in bed:

 1. Hoofdkussen: kies voor ademend materiaal waarmee u het hoofd koel houdt. Hiervoor zijn natuurlijke materialen de beste keuze.
 2. Dekbed: het materiaal van uw dekbed heeft ook invloed op de temperatuur in bed. Ook hiervoor geldt dat natuurlijke materialen het best geschikt zijn voor een koel bed.
 3. Beddengoed: uw beddengoed bepaald ook de temperatuur in uw bed. Voor een koel bed kunt u het beste kiezen voor natuurlijke materialen: katoenen, satijnen of percal.

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!