Drukverlagende topdekmatrassen

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hier vindt u alle drukverlagende topdekmatrassen

Hierboven een overzicht van onze drukverlagende topdekmatrassen. Deze toppers hebben als voornaamste kwaliteit dat het drukverlagend is. Dit wil zeggen dat het schuim zich aanpast aan de contouren van uw lichaam en het lichaam ondersteunt op de plekken daar waar het nodig is.

Veelgestelde vragen over drukverlagende topdekmatrassen

Wat is een drukverlagend topdekmatras?

Een drukverlagend topdekmatras verminder de tegendruk die u ervaart. Het topdekmatras biedt flexibiliteit en geeft u het gevoel dat u heerlijk zacht ligt. Uw lichaam wordt gelijkmatig ondersteund waarbij doorbloeding wordt bevordert en prikkelende ledenmaten tegen gegaan.

Wat is een goed drukverlagend topdekmatras?

U kunt de kwaliteit van het drukverlagende topdekmatras goed beoordelen aan de hand van de Soortelijk Gewicht (SG) of de High Resilience (HR). Wanneer het drukverlagend topdekmatras een waarde heeft van 40 of hoger is het kernmateriaal van goede kwaliteit. Hiermee wordt bedoeld minimaal SG40 en minimaal HR40.  

Wat kost een goed drukverlagend topdekmatras?

Een hoogwaardig drukverlagend topdekmatras heeft minimaal een Soortelijk Gewicht of High Resilience van 40. Met een topdekmatras van minimaal SG40 of HR40 bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Een goed drukverlagend topdekmatras van 90x200 kost minimaal €170.

Wat geeft de Soortelijk Gewicht waarde (SG waarde) aan?

SG staat voor Soortelijk Gewicht. De SG waarde geeft de hoeveelheid traagschuim per kubieke meter aan. Bij een laag Soortelijk Gewicht zoals SG20 bestaat de traagschuim topper voor een groot deel uit lucht en voor een klein deel uit het daadwerkelijke kernmateriaal. Bij een hoge Soortelijk Gewicht waarde zoals SG40 bestaat het topdekmatras voor een groot deel uit traagschuim en een klein deel uit lucht. Traagschuim met een hoge SG waarde biedt hoog comfort en goede veerkracht. Daarnaast is de kans op kuilvorming bij een hoog Soortelijk Gewicht miniem. Met een traagschuim topdekmatras met waarde van SG40 of hoger bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

Wat geeft de High Resilience waarde (HR waarde) aan?

HR staat voor High Resilience en betekent letterlijk ‘hoge veerkracht’. De HR waarde geeft hoeveelheid koudschuim per kubieke meter aan. Bij een lage High Resilience zoals HR20 bestaat het koudschuim voor een groot deel uit lucht en voor een klein deel uit het daadwerkelijke kernmateriaal. Bij een hoge High Resilience waarde zoals HR 40 bestaat het materiaal voor een groot deel uit koudschuim en een klein deel uit lucht. Koudschuim met een hoge HR waarde biedt hoog comfort en goede veerkracht. Daarnaast is de kans op kuilvorming bij een hoge High Resilience miniem. Met een koudschuim topdekmatras met waarde van HR40 of hoger bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van een drukverlagend topdekmatras?

Een drukverlagend topdekmatras heeft de volgende voordelen:

  • Maximale ondersteuning van uw gewrichten en holtes: een topdekmatras vormt zich eenvoudig naar uw lichaam. Hierdoor worden de holtes van uw lichaam optimaal opgevangen en ondersteund.
  • Zacht en soepel ligcomfort: omdat u heerlijk wegzakt in een drukverlagend topdekmatras zal u genieten van een geweldig ligcomfort.
  • Minder druk op uitstekende lichaamsdelen: uitstekende lichaamsdelen zoals schouders en heupen zakken heerlijk weg in een drukverlagend oplegmatras.

Wat zijn de nadelen van een drukverlagend topdekmatras?

Een drukverlagend topdekmatras heeft de volgende nadelen:

  • Wanneer het drukverlagende oplegmatras een gesloten celstructuur heeft kan het topdekmatras wat warmer aanvoelen.
  • Een drukverlagend topdekmatras met een gesloten celstructuur kan minder goed vocht afvoeren.

Wat is het verschil tussen HR waarde en SG waarde?

De afkorting SG wordt gebruikt om soortelijk gewicht aan te geven. Deze waarde geeft aan hoeveel kilo schuim er per kubieke meter gebruikt is. Een lage SG De SG waarde wordt vaak vermeld bij polyether, latex en traagschuim topdekmatras.

Veel mensen denken dat de SG waarde iets zegt over de hardheid van topper. Dit is echter niet het geval. De SG waarde zegt alleen iets over de kwaliteit van het schuim.

Bij koudschuim dekmatrassen wordt de HR waarde gebruikt in plaatst van de SG waarde. De afkorting HR staat voor “High Resilience”. De HR waarde werkt volgens hetzelfde principe als de SG waarde; het geeft de hoeveelheid schuim per kubieke meter aan. HR waarde wordt dus voor koudschuim gebruikt en SG waarde voor polyether, latex en traagschuim. De waardes geven hetzelfde aan.

Wat is het verschil tussen koudschuim en traagschuim?

Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan en reageert op warmte. Wanneer traagschuim in aanraking komt met het lichaam wordt het zachter. Hierdoor zakt men heerlijk weg in een traagschuim topdekmatras. Traagschuim heeft een gesloten celstructuur waardoor de klimaateigenschappen niet optimaal zijn.

Koudschuim regeert niet op warme. Wel zakt u op een koudschuim topdekmatras ook lekker weg. Dankzij de open celstructuur van het materiaal beschikt koudschuim over goede klimaateigenschappen.

Voor welke slaaphouding is een drukverlagend topdekmatras geschikt?

Een drukverlagend topdekmatras is geschikt voor buik-, rug- en zijligging.

Is een drukverlagend topdekmatras geschikt voor een elektrische bodem?

Zeker! Mocht u twee bedbodems hebben die individueel af te stellen zijn kan u kiezen voor een splittopper. 

Kan de hoes van een drukverlagend topdekmatras gewassen worden?

Jazeker! Van alle drukverlagende topdekmatrassen is de hoes te wassen tot 40⁰C.

Hoe lang geldt garantie op een drukverlagend topdekmatras?

Op de drukverlagende topdekmatrassen geldt 3 jaar garantie.

Hoe weet ik of een drukverlagend topdekmatras bij mij past?

De beste manier om hier achter te komen is natuurlijk om bij ons te komen proefliggen in de showroom. Wij zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Daarnaast zegt huidige matras en/of topdekmatras vaak ook veel over de wensen van uw nieuwe topdekmatras. Heeft u eerder op een traagschuim topdekmatras gelegen en was u hier positief over? Dan een traagschuim topdekmatras waarschijnlijk weer een goede keuze voor u.

Waar wordt de drukverlagend topper gemaakt?

Een drukverlagende oplegmatras wordt op deskundige wijze gemaakt door onze matrasexperts in onze matrassenfabriek. Onze fabriek en showroom is gevestigd in Heerenveen.

Zijn er ook lengtematen van 190cm, 210cm en 220cm beschikbaar?

Jazeker! Omdat wij de topdekmatrassen zelf maken kunnen we ieder gewenst formaat leveren.

Wat zijn de verzendkosten voor een drukverlagend dekmatras?

De verzendkosten van een drukverlagende topdekmatras bedraagt €15,- .

Wat is de levertijd van een drukverlagend matras?

De levertijd van een drukverlagende topdekmatras bedraagt rond de 1-2 weken.

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite