Waarom een topmatras?

dekmatras waarom?

Veel mensen vragen zich af: waarom een topmatras? Er zijn vele redenen op te noemen waarom u kiest voor het kopen van een topmatras - beter bekend als dekmatras of topdekmatras -  voor op uw nieuwe of huidige matras. In beide gevallen verhoogt het dekmatras het gewenste ligcomfort. U dient wel bewust te zijn, dat een sterk verouderd matras die weinig ondersteuning meer biedt, met het aanschaffen van een dekmatras niet meer “als nieuw” wordt. Vaak is dit een kortstondige verbetering, maar kan budgettair misschien net voor de overbrugging zorgen.

Wanneer u een nieuw (normaal) matras heeft gekocht, zou het comfort van het nieuwe matras op uw lijf geschreven moeten zijn. Toch krijgen wij vaak te horen van consumenten dat ze hun nieuwe matras niet als optimaal ervaren en er dan een extra comfortlaag aan toe willen voegen om dit te optimaliseren.

Maak van een hard matras een zacht matras

Daarnaast zijn er consumenten die helaas niet altijd even deskundig zijn geadviseerd in hun matraskeuze en met een “te hard” matras onrustige nachten in zijn gegaan. Deze consumenten kunnen met het aanschaffen van een dekmatras een heerlijk zachte nachtrust tegemoet zien.

Te hard matras zachter maken door een topdekmatras

Veranderingen in slaapcomfort

Ook zien wij veranderingen optreden in slaapcomfort beleving naarmate de jaren in leeftijd verstrijken. Klachten van gevoelige schouders, nekklachten, en heupen kunnen de nacht onaangenaam verstoren. Een dekmatras zorgt voor een zachte demping van de drukpunten op uw lichaam, dit kan tot stand komen door middel van een zacht dekmatras, of u bent geholpen met een traagschuim dekmatras.

Dekmatras traagschuim

De keuze voor een traagschuim dekmatras is een bewuste keuze omdat dit kern materiaal zich anders gedraagt dan de overige dekmatrassen. Uw lichaamswarmte zorgt ervoor dat het materiaal zachter wordt, waardoor de uitstekende delen langzaam in het materiaal zakt. Dit zorgt voor een verbetering van de drukbelasting. Het effect van dit type dekmatras, is optimaal wanneer u een matras heeft die ook uitgevoerd is met een traagschuim afdekking. Maar ook op een ander type matras zult u het drukverlagende effect merkbaar voelen.

Een traagschuim topdekmatras, heeft ook net als het traagschuim matras eigenschappen waar u rekening mee moet houden. Het is temperatuur gevoelig, het verzacht naarmate er omgevingswarmte is, maar het verstijfd als het onder een omgevings temperatuur van ca: 15 graden komt. In dat geval zal het langer duren voordat u het optimale effect van het traagschuim ervaart. Traagschuim heeft door zijn gesloten celstructuur ook meer moeite om zijn warmte te verliezen. Hiervoor zijn oplossingen in en om het materiaal heen verwerkt, echter een traagschuim dekmatras is warmer. Maar ook zoveel mensen, zoveel smaken, vinden ook veel mensen een warm bed een aangename bijkomstigheid.

Langer genieten van uw (dek)matras

Een extra dun matrasje verlengd de levensduur van uw nieuwe, maar ook van uw bestaande matras. Uw matras wordt namelijk beschermd tegen transpiratie stof en vuil. Ook vanuit hygiënisch oogpunt is een dekmatras waardevolle aanvulling. Bijna alle dekmatras hoezen zijn voorzien van een ritssluiting waardoor u de hoes van de kern kunt verwijderen en kunt wassen. Uw matrashoes is vaak niet afritsbaar, en dus ook niet reinigbaar.

Een dekmatras verhelpt een hinderlijke naad

Een 2 persoons bed, of boxspringcombinatie , met 2 - 1 persoonsmatrassen zorgt altijd voor een hinderlijke naad. In het verleden zijn hier opvul stroken voor bedacht die een magere oplossing voor dit probleem gaven, ze noemden deze vulstroken “liefdesbrug”, ofwel pont d’amour. Met een 2-persoons dekmatras creëert u een 2 persoons matras. De naad bent u volledig kwijt. Heeft u twee aparte elektrische bedbodems, dan kunt u kiezen voor de split dekmatras. Bij deze 2-persoons dekmatrassen kunnen de beide rughelften onafhankelijk van elkaar van stand veranderen en is vanaf halverwege de rug het dekmatras nog steeds 1 geheel.

Makkelijker uw bed opmaken

Het opmaken van het bed veranderd in een eenvoudige handeling. Het gewicht van een dekmatras is voor iedereen makkelijk te hanteren. Er zijn verschillende manieren om een bed met een dekmatras op te maken. De meest gebruikte snelle methode is inmiddels het omtrekken van alleen het dekmatras met een topper molton en een topper hoeslaken. Een andere opmaak methode is de zogenaamde pillow-top, hierbij wordt het matras en dekmatras samen voorzien van 1 molton en 1 hoeslaken. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met een extra hoge hoekhoogte van het bedtextiel.

Meer comfort en luxe

Voor veel mensen is de instaphoogte van het bed een punt van aandacht. Met de aanschaf van een dekmatras verhoogt u uw bed tussen de 6 tot 10 cm, afhankelijk van het type dekmatras wat u koopt. Naast het feit dat dit uw slaapcomfort verhoogt, ziet het er voor het oog ook direct 'luxer' uit.

Ons Topmatrassen assortiment

Ons assortiment is met zorg samengesteld. Zo hebben we er voor gekozen om geen topdekmatrassen van polyether aan te bieden aangezien wij vinden dat deze te weinig aan comfort bieden. Daarnaast gebruiken we voor iedere type topdekmatras alleen de meest hoogwaardige materialen. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een kwaliteitsproduct.

Onze topdekmatrassen:

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Meest verkochte dekmatrassen


Certificatie van onze dekmatrassen


Certipur certificaat


Hygcen certificaat


Oeko-tex certificaat


CE markering


Made in Holland
Lees meer over de certificatie van onze dekmatrassen

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite